Kalp damar hastalıklarında beslenme nasıl olmalıdır, Kalp Damar Hastalıkları Beslenme konusunda Bazı yiyecekleri yemenin kalp hastalığı riskinizi artırabileceğini bilseniz de, yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek genellikle zordur. Kemerinizin altında yıllarca sağlıksız yemek yiyorsanız veya diyetinize ince ayar yapmak istiyorsanız, işte sekiz kalp sağlığı diyet ipucu. Hangi yiyecekleri daha fazla yiyeceğinizi ve hangi yiyecekleri sınırlayacağınızı öğrendikten sonra, kalp için sağlıklı beslenmeye başlayacaksınız.
Sebze ve meyveler iyi vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Sebze ve meyveler de düşük kalorili ve diyet lifi bakımından zengindir. Sebze ve meyveler, diğer bitkiler veya bitki bazlı gıdalar gibi, kardiyovasküler hastalığı önlemeye yardımcı olabilecek maddeler içerir. Kalp Damar hastalıkları Beslenme alışkanlığımızın gözden geçirilmesini gerektirir.
Kalp ve Damar hastalıklarıyla ilgili detaylı bilgi için doktorunuzla görüşmenizi önemli rica ederiz.
Faydalı Karbonhidratlar
Faydalı karbonhidratlar, kan basıncını ve kalp basıncını ve kalp sağlığınızı dengeler. Lifli bu gıdalar ayrıca sizin tok kalmanıza neden olur. Farro, kinoa, fasulye, mercimek, bezelye gibi gıdaları tüketilmesini tavsiye ederiz.
Kalp damar hastalıkları beslenme, Doymuş ve trans yağların tüketiminizi sınırlama yapılmalı. Yüksek bir kan kolesterol seviyesi, ateroskleroz adı verilen arterlerinizde kalp krizi ve inme riskinizi artırabilecek plak birikmesine yol açabilir.
Balık, protein seviyesi yüksek ve faydalı bir besindir. Balık türleri trigliserit adı verilen kan yağlarını azaltabilen omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Diğer faydalı yağları alabileceğiniz besinler, keten tohumu, ceviz, kanola yağı olarak sayabiliriz. Kalp ve damar hastalıklarında beslenme nasıl olmalıdır soru
Tuz Sodyum Miktarını azaltın
Çok fazla sodyum, kardiyovasküler hastalık için bir risk faktörü olan yüksek tansiyona katkıda bulunur. Sodyumu azaltılmış kalp sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır.
Sağlıklı bir yetişkin günde 2300 mg. den fazla sodyum tüketmemesi tavsiye edilir. (yaklaşık bir çay kaşığı tuz)
Balık, yüksek yağlı etlere iyi bir alternatiftir. Ve belirli balık türleri, trigliserit adı verilen kan yağlarını azaltabilen omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Somon, uskumru ve ringa balığı gibi soğuk su balıklarında en yüksek miktarda omega-3 yağ asidi bulacaksınız. Diğer kaynaklar keten tohumu, ceviz, soya fasulyesi ve kanola yağıdır.
şeker ve basit karbonhidratları hayatınızdan çıkartın
Şekersiz beslenmeyi tavsiye ederim. İnanın hiç zor değil. Bir süre sonra aramıyorsunuz bile.