Gluten Hassasiyeti

Gluten Hassasiyeti Nedir?

Gluten Hassasiyeti, Buğday, arpa ve çavdarda bulunan bir protein olan glutene ters reaksiyonlarla oluşmaktadır. Bu gıdalar, yapışkandır ve bağırsaklarınıza yapışarak metabolizmanın sağlıklı çalışmasını engeller. Bu gıdalar bağımlılık yaratmakta ve sürekli yeme duygunuzu tetiklemektedir. Asıl sorun Gluten maddesinin artık GDO lu olması ve vücudumuz tarafından hazmedilememesidir. Bir çok insanın sağlıksız beslenmesine yol açmakta yada gluten hassasiyetinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Popülasyonun yaklaşık% 1’ini etkileyen ve sindirim sisteminde hasara yol açabilen otoimmün bir hastalıktır. Bununla birlikte, insanların% 0,5–13’ü, hala sorunlara neden olabilen daha hafif bir gluten hassasiyeti – intoleransı şekli olan çölyak olmayan glüten duyarlılığına da sahip olabilir. Her iki gluten hassasiyeti intoleransı da, çoğu sindirim ile ilgisi olmayan yaygın semptomlara neden olabilir. Herkesde aynı anda bütün belirtilerin olacağı şartı yoktur. Abrahamson Metodu İle Sağlıklı Şeker & Glutene Yeme Arzunuz Sonlanır. Beslenme Alışkanlığı Kazanırsınız.

Bio-Enerji

Gluten, Şeker ile Birlikte Hareket Etmekte ve Bağımlılık Yaratmaktadır

Aç olmasanızda sürekli bu gıdaları yemek istersiniz.

Şeker ve Gluten

ABrahamson Metoduyla Yemeden Duramadığınız Gluten & Şeker Arzunuz Sonlanır.

Canınınız Bu gıdaları Çekmez ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanırsınız.

GLUTEN HASSASİYETİNİN BELİRTİLERİ

ŞİŞKİNLİK HİSSİ

Gluten Hassasiyeti – intöleransı, Şişkinlik Hissi oluşturur. Yemek yedikten sonra karnınızın şişmiş veya gazla dolu olduğunu hissedersiniz.. Bu sizi mutsuz hissettirir.

Şişkin hissetmek, glutene karşı hassas veya toleranssız olan kişilerin en yaygın şikayetlerinden biridir. Çölyak dışı gluten duyarlılığından şüphelenilen kişilerin% 87’sinin şişkinlik yaşadığını belirlenmiştir.

KABIZLIK YADA İSHAL

Gluten hassasiyeti, nadiren ishal ve kabızlık normaldir, ancak düzenli olması durumunda endişe nedeni olabilir. Glutenli gıdalar bağırsak astarına zarar verir ve yetersiz besin emilimine yol açar, bu da önemli miktarda sindirim rahatsızlığı ve sık ishal veya kabızlık ile sonuçlanır. Glutene duyarlı bireylerin% 50’den fazlası düzenli olarak ishal yaşarken,% 25’i kabızlık yaşar

BAŞAĞRISI MİGREN

Migren, ortak bir durumdur; Batı nüfusunun% 10-12’si onları düzenli olarak yaşamaktadır. İlginç olarak, çalışmalar gluten hassasiyeti intoleransı olan kişilerin migrenlere diğerlerinden daha yatkın olabileceğini göstermiştir. Herhangi bir belirgin neden olmadan düzenli baş ağrınız veya migreniniz varsa, glütene karşı hassas olabilirsiniz.

HALSİZLİK – YORGUNLUK

Gluten hassasiyeti – intoleransı olan bireyler, özellikle glüten içeren gıdaları yedikten sonra, yorgunluk ve halsizliklere karşı çok eğilimlidirler. Araştırmalarda, gluten  hassasiyeti intoleransı olan kişilerin% 60-82’sinin genellikle yorgunluk ve halsizlik yaşadığını göstermiştir. Ayrıca, glüten intoleransı da demir eksikliği anemisine neden olabilir ve bu da daha fazla yorgunluğa ve enerji eksikliğine neden olur.

DEPRESYON

Depresyon her yıl yetişkinlerin yaklaşık% 6’sını etkiler. Semptomlar çok sakatlayıcı olabilir ve umutsuzluk ve üzüntü duygularını içerebilir. Sindirim sorunları olan insanlar, sağlıklı bireylere kıyasla, hem kaygı hem de depresyona daha yatkın görünmektedir.

Anormal serotonin seviyeleri: Serotonin, hücrelerin iletişim kurmasını sağlayan bir nörotransmiterdir. Genellikle “mutluluk” hormonlarından biri olarak bilinir. Azalan miktar depresyon ile ilişkilendirilmiştir.

Gluten exorphins: Bu tetkikler, bazı gluten proteinlerinin sindirimi sırasında oluşur. Depresyon riskini artırabilecek merkezi sinir sistemine müdahale edebilirler.

Bağırsak mikrobiyotasındaki değişiklikler: Artan miktarda zararlı bakteri ve azalmış yararlı bakteri, merkezi sinir sistemini etkileyerek depresyon riskini artırabilir.

DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ

Gluten hassasiyeti olan kişilerde demir eksikliği anemisine rastlanabilir. Demir eksikliği anemisi, dünyadaki en yaygın besin eksikliğidir ve kadın ve erkeklerin sırasıyla% 5 ve% 2’sinde anemidir. Demir eksikliği, düşük kan hacmi, yorgunluk, nefes darlığı, baş dönmesi, baş ağrısı, soluk cilt ve halsizlik gibi semptomlara neden olur. miktarının azalmasına neden olmaktadır.

KAYGI ENDİŞE

Gluten Hassasiyeti(intöleransına) bağlı Dünya genelinde insanların% 3-30’unu etkilendiği gözükmektedir. Endişe, gerginlik, rahatsızlık ve ajitasyon duygularını içerir. Ayrıca, genellikle depresyon ile el ele gider. Gluten intoleransı olan bireyler, anksiyete ve panik bozukluklarına sağlıklı bireylerden daha yatkın görünmektedir. Ek olarak, bir çalışmada bildirilen glüten duyarlılığı olan bireylerin% 40 kadarının düzenli olarak endişe yaşadıklarını ifade etmektedirler.

OTOİMMÜN BOZUKLUĞU

Gluteni tükettikten sonra bağışıklık sisteminizin sindirim sisteminize saldırmasına neden olan otoimmün bir hastalıktır. İlginç bir şekilde, bu otoimmün hastalığa sahip olmak sizi otoimmün tiroid hastalığı gibi diğer otoimmün hastalıklara daha yatkın hale getirir. Ayrıca, otoimmün tiroid bozuklukları, duygusal ve depresif bozuklukların gelişmesinde risk faktörü olabilir. 1 Tip diyabet, otoimmün karaciğer hastalıkları ve enflamatuar barsak hastalığı gibi diğer otoimmün hastalıklara sahip kişilerde daha yaygın hale getirir. 2. Tip Şeker hastalığını, Tiroid hastalığını tetikler. Ayrıca Kanser ve

KAS AĞRILARI – BACAK VEYA KOLLARDA UYUŞMA

Başka bir şaşırtıcı gluten intoleransı belirtisi, kol ve bacaklarda uyuşma veya karıncalanma içeren nöropatidir. Bu durum diyabet ve B12 vitamini eksikliği olan kişilerde yaygındır. Ayrıca toksisite ve alkol tüketiminden de kaynaklanabilir. gLUten duyarlılığı olan bireyler, sağlıklı kontrol gruplarına kıyasla, kol ve bacak uyuşukluğu yaşama riski daha yüksek gibi görünmektedir. Kesin neden bilinmemekle birlikte, bazıları bu semptomu gluten hassasiyeti – intoleransı ile ilgili bazı antikorların varlığına bağladır.

UNUTKANLIK – BEYİN YORGUNLUĞU

İnsanlar bunu unutkan, düşünmekte zorluk çeken, bulutlu hissederek ve zihinsel yorgunluğa sahip olarak tanımlamışlardır. “Sisli bir zihnin” olması, gluten hassasiyeti – intoleransı olan kişilerin% 40’ına kadar etkileyen gluten hassasiyeti –  intoleransının yaygın bir belirtisidir.

GLUTENE BAĞIMLILIK VE KİLO SORUNUÇok az yemek yesenizde hızlı kilo alabilirsiniz. Aç olmasanızda sürekli gluten içeren gıdaları yeme arzunuz olur. Bağırsak sisteminin sağlıkı çalışmaması ve Gluten maddesinin bağımlılık yapıyor olması bu sorunu tetiklemektedir.