Kalp Hastaları Nasıl Beslenmeli

kalp hastaları nasıl beslenmeli

Kalp Hastaları nasıl beslenmeli ? Gıda, koroner kalp hastalığı için birçok risk faktörü ile doğrudan ilişkilidir. Ne yediğinize dikkat etmek, alabileceğiniz en önemli koruyucu önlemlerden biridir. Abrahamson Metodu Bu süreçte sizin sağlıklı beslenmenize destek olmaktadır.

Kalp Hastaları Nasıl Beslenmeli

Koroner kalp hastalığı, arterlerin daralması (ateroskleroz) ile karakterizedir. Yağ birikintileri veya plaklar arter duvarlarına yapışır ve arterleri tıkayabilir, bu da bir kan pıhtısının oluşma olasılığını artırır.

Bir kan pıhtısı kalbin arterlerinden birini bloke ettiğinde kalp krizi meydana gelir. Bu kan akışını önler, kalbe oksijen akışını keser ve kalp hücrelerine zarar verir veya öldürür.

Kalp hastalığı için risk faktörleri Sigara içilmesi, fiziksel aktivite eksikliği ve aile öyküsü de dahil olmak üzere koroner arterlerde yağ tortularının birikmesi ile ilişkili bir dizi faktör vardır. Diğer risk faktörleri şunları içerir: Yenen – doymuş ve trans yağların türü kan kolesterolünü ve kalp krizi oranlarını arttırır. Çoklu doymamış ve tekli doymamış yağlar kalp krizi riskini azaltır.

Obezite

Kalp hastaları nasıl beslenmeli, Birçok aşırı kilolu ve obez insanda yağ oranı yüksek, özellikle doymuş yağları vardır. Vücut yağlarının büyük bir bölümünü mideleri (‘elma’ şeklinde bir vücut) şekli ile kendini belli eder.

Yüksek tansiyon (hipertansiyon) 

Kan basıncı, atardamarlardaki (vücudun etrafında kan taşıyan kan damarları) basınç miktarıdır. Yüksek tansiyon veya hipertansiyon, arterlerdeki basıncın normalden daha yüksek olduğu anlamına gelir. Bunun nedeni, arterlerin daha az elastik olması, daha fazla kan hacmi olması veya kalpten daha fazla kan pompalanması olabilir.

Kontrolsüz diyabet ve bozulmuş glikoz toleransı Sağlıklı insanlarda, insülin kan şekeri seviyesini nispeten sabit tutar. Kalp hastaları nasıl beslenmeli.

Bununla birlikte, tip 2 diyabetten etkilenenler için vücut yavaş yavaş insüline olan duyarlılığını kaybeder. Bu, bozulmuş glikoz toleransı olarak da bilinen, kronik olarak yüksek kan şekeri seviyelerine yol açar. Kontrolsüz diyabet arter duvarlarına zarar verebilir ve koroner kalp hastalığına katkıda bulunabilir. Obez olan kişilerin normal kilolu insanlara göre tip 2 diyabet geliştirme olasılığı daha yüksektir.

Kalp hastalığı riskinizi azaltmaya yardımcı olun. Kalp hastaları nasıl beslenmekli, Koroner kalp hastalığı geliştirme riskinizi önemli ölçüde azaltmak için:

Kızarmış fast food ve sebze kısalması içeren işlenmiş gıdalardan kaçının.

Çeşitli yağlar (sızma zeytinyağı, kanola, yer fıstığı) ve doğal yağlar (fındık, tohumlar, avokado, zeytin, soya, balık) içeren yiyecekler seçin.

Az yağlı veya yağsız süt ürünlerine geçin. T

üketilen bitkisel gıdaların miktarını ve çeşitliliğini artırın – daha rafine edilmemiş sebzeler, meyveler ve basit karbonhidratlar yiyin.

Daha yüksek glisemik indekslere sahip rafine karbonhidrat kaynaklarının alımını azaltın. Diyetinize baklagiller (kuru fasulye, soya fasulyesi, mercimek ve tofu gibi) ekleyin.

Kalp hastalığı riskini azaltmak için Abrahamson Metodu şeker ve basit karbonhidratlara olan teme arzunuzu sonlandırarak size destek olur.

Kalp Hastaları nasıl beslenmelidir; Doktorunuzun beslenme tavsiyelerine uyun. 

Kalp Hastaları Nasıl Beslenmeli” te bir düşünce

  1. Elif Yılmaz diyor ki:

    Babam Kalp hastasıydı, Abrahamson metoduyla şekerli ve basit karbonhidratlı gıdaları bıraktı. Teşekkür ederiz. Önce beslenme.

Yorumlar kapalıdır.

Call Now Button