fbpx

GLUTEN ve DİYABET

Abrahamson Metodu

GLUTEN VE DİYABET İLİŞKİSİ

1

GLUTEN HASSASİYETİ

Yemek sonrası şişkinlik, enerji düşüklüğü, yorgunluk, hızlı kilo alma, kas ağrıları gibi belirtiler gösterir.

2

HASTALIK NEDENİ

Dünya sağlık örgütü gluten ve yanlış beslenme nedeniyle dünyada herkesin 2040 yılında diyabet hastası olabiliceğini belirtmekte.

3

ABRAHAMSON METODU

Abrahasmon metodu sağlıklı beslenme yöntemi olup, şeker ve glutenli gıdalara olan yeme arzunuzu sonlandırır. 1 yıl boyunca uzman danışmanlarımızın kontrolü altında olursunuz. 

Yeme Arzunuzu sonlandırma

ABRAHAMSON METODUYLA YEMEDEN DURAMADIĞIMIZ ŞEKER VE GLUTENDEN KURTULABİLİRSİNİZ

Gluten ve Diyabet ilişkisi sağlınız için dikkate alınması gereken bir konudur. Gluten ve diyabet: 

Gluten intoleransı en bilindik komplikasyonları; gaz, şişkinlik, kabızlık, iştahsızlık, kilo, yorgunluk, kansızlık, hipoglisemi ve çağın hastalığı diyabettir. Ne yazıkki yediğimiz gıdalar, diyabet hastalığını tetiklemekte. Bu gıdalar bağımlılık yaparak sürekli yeme arzusunu oluşturmakta. Sağlıksız beslenme diyabet hastalığını son yıllarda hızla arttırmakta.

Gluten intoleransı ve çölyak hastalığı çoğunlukla belirti vermez. Çölyak teşhisi konulduğu halde belirtilerinin gözükmediği %10’luk bir dilimi de atlamamak gerekir. Belirtileri gözlemlenmesi ve teşhisin konulmasında etkili olan anahtar sözcük transglutiminaz enzimi antikorlarıdır. Bunun konumuz; diyabetle ilişkisi ise;

Özellikle tip 1 diyabetik bireylerde transglutiminaz antikoru bireylerin %12’sinde görülür ve bu %12’lik dilimin de ince bağırsak biyopsisinde çölyak teşhisi konulmaktadır.

Yukarıdaki belirtileri gösteren her diyabetli bireyin başta hipoglisemi gibi önemli sağlık sorunlarından dolayı; çölyak taraması ve glüten initoleransı testi yaptırması gerekmektedir.

YAPAY ŞEKER VE GLUTEN SAĞLIĞIMIZA OLUMSUZ ETKİLER YARATMAKTADIR.

Kilo Verme Yöntemleri

DİYABETİK OLAN HER BİREYİN  GLUTEN İNTOLERANSINA SAHİP OLMASI MÜMKÜNDÜR.

Her 20 diyabetik bireyin birinde görülen gluten intoleransı ; özellikle glutenli besinlerin tüketimi risk taşımaktadır:

  • Glutenli besinlerin çoğu karbonhidrattan zengin oldukları için kan şekeri düzensizliğine yol açmaktadır. Kan şekeri düzensizliği ve diyabet kontrolünde ise; karbonhidrat sayımına dikkat edilmesi başta gelir.
  • Glutensiz besinlerin teker teker tüketilip kan şekeri üzerindeki etkileri öğrenilmelidir.
  • Önemli bir konu ise İLAÇLAR… Gluten içeriği de dikkate alınarak doktor kontrolünde tavsiye edilen ilaçlar kullanılmalıdır.

Diyabet ve gluten intoleransı, birbiriyle yakından ilişkilidir. Diyabet olan hastalarda, gluten intoleransı görülmesi sıklığı, diyabet olmayanlara göre 10 kat artmıştır. Bu artışın asıl sebebi ise; modern çağın işlenmiş buğday ürünlerinin aşırı tüketimidir. Gluten ve diyabet hastalıklara yol açmaktadır.

Tarih boyunca insanoğlu doğal beslenmiş, günümüzde ise tükettiğimiz ekmek ile geçmişte yapılan ekmekler arasında ciddi bir besin farkı görülmüştür. Ekmeğin endüstriyel bir ürün olarak kullanılması ardından; eski besleyici değerinden eser kalmamış; işlem görerek rafine edilmesi, kabuklar dışında rüşeym kısmının da alınarak hiçbir vitamin, mineral ve posa açısından besleyici değerinin kalmamasına yol açmıştır.

ABRAHAMSON METODUYLA YEMEDEN DURAMADIĞINIZ ŞEKERLİ VE GLUTENLİ GIDALARI HAYATINIZDAN ÇIKARTABİLİRSİNİZ.

Gluten ve Diyabet 

Dünya Sağlık Örgütü, diyabet vakalarının tahminlerin çok üzerinde artış gösterdiğini ölçümlemiştir. Gluten (buğday ve un içeren gıdalar) özellikle önemli etkilere neden olmaktadır. Gluten diyabet ilişkisi ile, Diyabet hastalığının temelinde yanlış beslenme önemli rol oynadığı belirlenmiştir. Beslenme alışkanlığına dikkat edilmemesi durumunda 2040 yılında herkesin diyabet hastası olma riski bulunmaktadır. 

İletişim
Call Now Button
× WhatsApp