KARBONHİDRAT BAĞIMLILIĞI
Karbonhidratlı Gıdalar yeme arzunuzu tetikliyor. Aç Olmasanızda Sürekli Yemek İstersiniz.
Sofradaki son dilim pizza yada ekmek bitene kadar sofradan kalkmazsınız.
Zararlı Karbonhidratlar Kilo almanıza ve sağlığınızın bozulmasına neden olur.
Zararlı karbonhidratlar bir çok hastalığı tetikler, Tiroid, diyabet yada kanser sadece bir kaçıdır.
Abrahamson Metoduyla Zararlı Karbonhidratlı gıdaları yeme arzunuz tek seansta son bulur.
Abrahamson metoduyla sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanırsınız. 1 yıl boyunca takibimiz altında olursunuz.
Karbonhidrat bağımlılığı nedir, yeni araştırmalar, bazı gıdaların (simit ve basit şeker içeren şekerli tatlı gibi boş karbonhidratlar daha fazla açlığa ve aşırı yemeye yol açmaktadır.
Yapılan araştırmalarda, hızlı sindirim yapan karbonhidratların, beynin bölgelerini, bağımlılık ve bağımlılıkla ilgili bölgelerini uyardığı gözükmüştür.
Yapılan çalışmalar, Peynirli kek veya makarna gibi çok arzu edilen yiyeceklerin beyindeki zevk merkezlerini tetikleyebileceğini göstermiştir. Ancak bu araştırmadaki yenilik, insanların ne yediklerinin farkında olmasalar bile, hızlı sindiren karbonhidrat alımının beynin haz, ödül ve bağımlılıkla ilgili kısımlarını harekete geçirebildiğini gösteriyor. Bu tarz bir beslenme alışkanlığı karbonhidrat bağımlılığı riskini arttırmakta ve sağlıksız yeme alışkanlığını tetiklemektedir.
Karbonhidrat bağımlılığı nedir hızla sindirilen karbonhidratların tüketiminden sonra, kan şekerleri yükselmekte ve dört saat sonra düştüğü bilinmektedir. Bu noktada araştırmacılar, beynin çekirdeği accumbens adı verilen, duygular ve bağımlılık ile ilgili küçük bir alan olan aktivasyonlarını belgelemişlerdir. Taramalarda, bağımlılık yapan davranışlarda yer alan beyin bölgelerinde yoğun aktivasyon gösterdiği gözükmüştür.
karbonhidrat bağımlılığı aynen sigara, şeker, gluten, alkol bağımlılığı gibidir. Karbonhidratlı gıdaları aç olmasanız da yemek istersiniz. Bu durumdaki kişiler sofradaki son ekmeyi yada son dilim pizayı yemeden sofradan kalkamaz.
Karbonhidrat bağımlılığı nedir ?
- Buğday (unlu gıdalar)
- Mısır
- Pirinç
- Patates
Bu gıdalar yüksek glisemik İndeksine sahiptir. Yani tüketildiğinde kanınıza şeker olarak geçer ve kan şekerininizin çok hızlı yükseltir.
Vücudunuz insülin salgılayarak kan şekerinizin hızla düşmesine neden olur. Kan şekerinizin hızlı olarak artması ve düşmesi sık acıkmanıza neden olur.
Bu gıdaları olabildiğince kontrollü tüketmeniz önemlidir.
Abrahamson Metodu ile bu süreç zorlanmadan atlatılır.