Şeker Hastalığının Belirtileri

Şeker hastalığının belirtileri

Şeker hastalığı, yani diyabet, vücudun insülin hormonunu etkili bir şekilde kullanamadığı veya yeterli insülin üretemediği bir durumdur. Şeker hastalığının belirtileri genellikle tip 1 ve tip 2 diyabet için benzerdir. İşte şeker hastalığının yaygın belirtileri:

  1. Sık İdrara Çıkma (Polidipsi):

    İdrar yapma sıklığında artış, özellikle gece sık idrara çıkma.

  2. Aşırı Susama:

    Sürekli susuzluk hissi ve aşırı su içme isteği.

  3. Aşırı Açlık ve Yemek Sonrası Hızlı Açlık Hissi:

    Sürekli açlık hissi, özellikle yemeklerden sonra hızlı bir şekilde açlık hissi.

  4. Aşırı Yorgunluk ve Halsizlik:

    Sürekli yorgunluk, enerji kaybı ve halsizlik.

  5. Ani Kilo Kaybı:

    Diyet veya egzersiz değişiklikleri olmaksızın ani kilo kaybı.

  6. Görme Problemleri:

    Bulanık görme veya görme değişiklikleri.

  7. Yavaş Yara İyileşmesi:

    Yaralanmaların veya kesiklerin normalden daha yavaş iyileşmesi.

  8. Karın Ağrısı veya Mide Problemleri:

    Mide ağrısı, bulantı veya kusma.

  9. Genital Enfeksiyonlar:

    İdrar yolu enfeksiyonları veya genital bölge enfeksiyonları.

  10. Koku Sorunları:

    İshal, ağız kokusu veya aseton kokusu.

  11. Eller ve Ayaklarda Uyuşma ve Karıncalanma:

    Sinir hasarı nedeniyle ellerde ve ayaklarda uyuşma veya karıncalanma.

Genellikle şeker hastalığı olan kişiler belirli belirtiler ile karşı karşıya kalmaktadır ve bu belirtilere de şeker hastalığının belirtileri adı verilmektedir. Bireylerde görülebilecek rahatsızlıklar arasında yer alan şeker hastalığı ya da bilinen bir diğer adıyla diyabet, pankreas tarafından yeterli insülinin üretilmemesi durumunda ya da üretilen insülinin vücut ve organlar tarafından etkili bir şekilde kullanılmaması durumunda ortaya çıkan bir rahatsızlık türüdür.

Şeker Hastalığı Nedir, Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir adlı bu yazımızda sizlerle şeker rahatsızlığı olan kişilerin sıkça karşılaştığı belirtiler hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve şekerin belirtilerini öğrenebilirsiniz.

Halsizlik ve Yorgunluk

Şeker hastalığı yani diyabet ile karşı karşıya kalan kişilerin ilk karşılaşacağı belirtilerden birisi halsizlik ve yorgunluktur. Pankreas tarafından üretilen şeker vücudumuz tarafından verimli bir şekilde kullanılmadığı takdirde şeker rahatsızlığı olan kişiler gün içerisinde sürekli olarak halsiz ve yorgun hissetmektedir.

Hızlı Kilo Kaybı veya Kilo Alma

Şeker hastalığının belirtilerinden bir diğeri de hızlı kilo kaybıdır. Genellikle halsizlik ve yorgunlu belirtisi ile karşı karşıya kalan kişiler gün içerisinde yeme içme alışkanlıklarında da problem yaşamaktadır. Genellikle kişilerin iştahı kesildiği için şeker rahatsızlığı hızlı kilo kaybına da neden olmaktadır.

Bazı kişilerin şeker hastalığında iştahı kesilirken birçok kişinin de iştahı açılmaktadır. Bu da aslına bakıldığında şeker problemi ile karşı karşıya kalan kişilerin hem kilo vermesine hem de kilo almasına neden olan bir durumdur.

Şeker Bağımlılığından Kurtulmak

Sık Sık İdrar Yapma

Şeker hastalığında organlar yeterli bir şekilde insilünü kullanamadığı için gün boyunca sürekli olarak su tüketimi yapmaktadır. Çünkü şeker hast belirtilerinden birisi olan ağız kuruluğu kişileri su içmeye yönlendirmektedir.

Bu durumda gün içerisinde ve akşamları sürekli olarak su içen kişilerin ise gece saatlerinde idrar yapma hissi artış göstermektedir. Bu nedenle şeker hastalığı olan kişiler geceleri sık sık tuvalete çıkmaktadır.

Yaralar Normalden Daha Geç İyileşir

Şeker hastalığının belirtilerinden bir diğeri de yaraların onarılma sürecidir. İnsilün direnci kişilerin hücrelerini ve hormonlarını da olumsuz etkileyen bir rahatsızlık olduğu için şeker hastalığı ile karşı karşıya kalan kişilerin yaraları genellikle geç iyileşmektedir.

Ayaklarda Uyuşma ve Karıncalanma Hissi

Şeker Hastaliğinin Belirtileri2 scaled
Şeker hastalığı belirtileri

Ayaklarda Uyuşma ve Karıncalanma Hissi kişilerin yaşam standartlarını önemli derecede etkileyen belirtilerden birisidir. Şeker hastalığının belirtileri arasında yer alan Ayaklarda Uyuşma ve Karıncalanma Hissi vitamin eksikliği ve insülin direnci gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bu belirti çoğu şeker hastasında görülen belirtiler arasında yer almaktadır. Sinirsel durumlardan kaynaklı olduğu takdirde uyuşma ve karıncalanma hissi kolay bir şekilde geçerken şeker hastalarında ise kronikleşebilmektedir.

Bulanık Görme

Şeker Hastaliğinin Belirtileri 3 scaled

Şeker hastalığında insülin organlar tarafından aktif bir şekilde kullanılmadığı için aslına bakıldığında kişilerin göz problemleri yaşamasına da neden olmaktadır. Çoğu zaman katarakt gibi rahatsızlıkların belirtisi de olan bulanık görme problemi şeker hastalığının da belirtileri arasında yer almaktadır. Bu nedenle zaman zaman bulanık görme problemi ile karşı karşıya kalan kişilerin şeker kontrollerini düzenli yaptırması gerekmektedir.

Ciltte Kuruluk ve Kaşıntı

Şeker hastalığı çoğu zaman hücrelerimizin iyi çalışmamasına neden olan rahatsızlıklardan birisidir. Bu nedenle şeker hastalığı olan kişilerin ciltte kuruluk ve kaşıntı problemleri ile karşı karşıya kaldığı bilinmektedir.

11 Maddede Rafine Şekerin Zararları

Şeker Bağımlılığından Kurtul!

Şeker bağımlılığı tedavi edilebilen bağımlılık türlerinden birisidir. Şeker tüketimi fazla olan kişiler alanında uzmanlardan yardım alabilmek için Bepositive’e başvurmakta ve şeker bağımlılığından kurtulmaktadır. Şimdi sizler de bizler ile iletişime geçebilir ve şeker bağımlılığından kurtulabilirsiniz.

Sizler de şeker bağımlısı olduğunuzu düşünüyorsanız 40 yıldır dünyada kanıtlanmış bir yöntem olan Abrahamson metodunun uygulandığı Bepositive’e başvurabilirsiniz. Bepositive’de çalışan uzmanlarımız sayesinde tek bir seansta şeker bağımlılığından kurtulabilirsiniz.

Aç kalmadan Kilo verebilirsiniz

Şeker Bağımlılığından Kurtulun 0 212 706 17 10

Uzmanlar ile görüşmek istiyorsanız sizler de Be Positive ile iletişime geçebilir ve uzmanlarımızdan bilgi alarak seans sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Be Positive hakkında daha fazla bilgi almak için bizleri Instagram ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/seker-hastaligi-belirtileri-ve-tedavisi 

Call Now Button