Alkolü Bırakmanın Yolları Nelerdir? Alkolü Bırakma Hapı Hakkında 5 Önemli Şey

alkolü bırakmanın yolları

Dünyada 40 yıldır uygulanan Abrahamson Metodu ile 3 seansta Alkol bağımlılığından kurtulabilirsiniz.

Alkol bağımlılığı olan kişiler genellikler belirli kurum ve kuruluşlarda bu bağımlılıklarından kurtulabilmek için tedavi olabilmektedir. Kişileri alkol bağımlılığından kurtarmak için ise uzmanlar belirli tedavi yöntemleri uygulamaktadır. Özellikle alkolü bırakmak isteyen kişiler belirli uzman ve doktorlar ile görüşmeye başlamadan önce alkolü bırakmanın yolları hakkında araştırma yapmaktadır. Garantili Alkolü Bırakma Yöntemi için Tıkla » Bu noktada birçok kişi alkolü bırakmanın yolları olarak karşılarına çıkan ilk şey olan alkolü bırakma haplarına başvurmaktadır. Kişilerin bazıları alkolü bırakma haplarını bilinçli bir şekilde kullanırken bazıları da bilinçsiz bir şekilde bu ilaçları tüketmektedir. Peki alkolü bırakma hapı işe yarıyor mu ve bu haplar sağlıklı mı gelin hep beraber bir göz atalım.

Alkol Bağımlılığı Nedir?

alkolü birakmanin yollari3 Alkol bağımlılığı, kişilerde sürekli alkol tüketme isteğinin bulunduğu ve günün herhangi bir saatinde alkol tüketme isteğinin baş gösterdiği bir bağımlılık türüdür. Genellikle alkol bağımlısı olan kişiler alkollü içecekler tüketmedikleri dönemlerde yoksunluk hissi yaşamaktadır. Hızlı Alkolü Bırakma Terapisi: 0 212 706 17 10 Alkol bağımlılığı da diğer birçok bağımlılık gibi iyileşme ve tekrarlama süreçlerinden oluşan bir rahatsızlık türü olarak bilinmektedir. Fakat bu bağımlılık çoğu zaman terapiler ve ilaçlar ile tedavi edilebilmektedir.

Alkolü Bırakma Hapı Nedir?

Alkolü bırakma hapı ya da bilinen bir diğer adıyla alkolden uzaklaştırıcı haplar içeriğinde disülfiram adı verilen bir maddenin bulunduğu ve ağız yolu ile tüketilen ilaçlardır. Genellikle alkolü bırakma hapı suda geç bir şekilde çözülen bir hap türüyken alkol ile temasa geçtiğinde geç çözülmektedir. Alkolü bırakmanın yolları arasında bulunan alkolü bırakma haplarının emilimi oldukça düşüktür ve insan vücudu içerisinden bu haplar yaklaşık 4 ila 7 gün arasında atılmaktadır. Alkolü bırakmak için tıka

Alkolü Bırakma Hapı İşe Yarar Mı?

Alkolü bırakmanın yolları içerisinde yer alan alkolü bırakma hapları hakkında birçok görüş bulunmaktadır. Bu ilacı tüketen kişilerin bir bölümü alkolü bırakma haplarının işe yaradığını söylerken bir bölümü ise etkili olmadığını söylemektedir. Özellikle bilinçsiz bir şekilde tüketildiğinde alkolü bırakma haplarının etkisiz olduğunu söylemek mümkündür. Bununla beraber bilinçsiz bir şekilde tüketilen bu ilaçlar ilerleyen dönemlerde organlarınıza ve bağışıklık sisteminize zarar verebilmektedir. Bu nedenle %70 oranında etkisinin olabilmesi için alkolü bırakma haplarının bir uzman gözetiminde kullanılması gerekmektedir.

Alkolü Bırakma Hapının Zararları

alkolü birakmanin yollari2 Alkolü bırakmanın yolları arayan kişilerin ilk olarak yöneldiği ürünler arasında yer alan alkolü bırakma hapı yanlış ya da sık kullanıldığında kişilere zarar vermektedir.
  • Karaciğer Rahatsızlıkları
  • Çarpıntı
  • Alerji
  • Bulantı
  • Terleme
  • Baş Dönmesi
Gibi rahatsızlıklar alkolü bırakma hapı kullanan kişilerin karşı karşıya kalabileceği durumlardır. Kesin Alkol Bırakma Terapisi: 0 212 706 17 10

Karaciğer Rahatsızlıkları

Alkolü bırakma hapı vücudumuzdaki organlardan en çok karaciğeri olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Alkolü bırakmak isteyen kişilere alkolden tiksinmeleri için verilen disülfiram adlı ilaç karaciğerde emildiği için çok tüketildiği durumlarda karaciğer rahatsızlıklarını beraberinde getirecektir.

Çarpıntı

Disülfiram adlı maddeyi içeren alkolü bırakma hapı kullanan kişiler ilaçları ilk kez kullanmaya başladıkları dönemlerde çarpıntı problemleri ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu nedenle alkol bağımlılığından kurtulmak isteyen herkesin oluşabilecek yan etkileri gözlemlemesi ve bunları doktorlarına bildirmesi gerekmektedir.

Alerji

Alkolü bırakma hapı bazı kişilerde alerji probleminin görülmesine neden olmaktadır. Genellikle seyrek görülen bir yan etki olsa da Disülfirama karşı alerjisi olan kişilerin yüzlerinde şişme veya vücutlarında kızarıklık gibi belirtilere rastlanmaktadır.

Bulantı

Çok fazla alkol tüketen kişilerde reflü ve gastrit gibi rahatsızlıklar sık görülmektedir. Disülfiram da insan vücudunu yorar ve mideyi olumsuz etkileyen bir ilaç olduğu için kişilerde reflü ve gastrit gibi problemlerin tekrarlanmasına ve mide bulantısı yaşanmasına neden olabilmektedir. Alkolü bırakmak için tıka

Terleme

Alkol yoksunluğu çeken kişiler alkolü bırakma yolları arasında yer alan alkolü bırakma hapını kullandıkları takdirde terleme problemi ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Baş Ağrısı ve Baş Dönmesi

Alkolü bırakma hapının zararları arasında baş ağrısı ve baş dönmesi problemi de yer almaktadır. Genellikle alkol yoksunluğu çeken ve alkolü bırakmakta zorlanan kişilerde bu etki daha fazla görülmektedir.

Ruhsal Bozukluklar

Disülfiram adlı maddeyi içeren alkolü bırakma hapları psikoloji rahatsızlıkları olan kişilerde psikozun ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu da ilerleyen dönemlere anksiyete, stres ve kaygı bozukluğu gibi belirli rahatsızlıkları tetikleyebilmektedir. Bu nedenle alkolü bırakma hapı kullanmak isteyen kişilerin bu ilaçlar doktor gözetiminde tüketmesi önemlidir.

Alkol Bağımlılığından Kurtulun

Çok fazla alkol tüketiyor ve bu bağımlılıktan kurtulmak istiyorsanız siz de Bespositive başvurun. 38 yıldır dünyada uygulanan Abrahamson metodu sayesinde Alkol bağımlığından kolayca kurtulun. Hızlı Alkolü Bırakma Terapisi: 0 212 706 17 10 Uzmanlar ile görüşmek istiyorsanız sizler de Be Positive ile iletişime geçebilir ve uzmanlarımızdan bilgi alarak seans sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Be Positive hakkında daha fazla bilgi almak için bizleri Instagram ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz.
Call Now Button