Zengin Köklü Sebze Çorbası

Malzemeler:

1 dilimlenmiş büyük soğan
1 soyulmuş ve dilimlenmiş kereviz kökü
1 soyulmuş ve dilimlenmiş havuç
1 soyulmuş ve dilimlenmiş maydanoz kökü
1 dilimlenmiş pırasa
6-7 champignon mantarı
4 soyulmuş ve dilimlenmiş (büyük küpler) patates
3/4 fincan turuncu ya da yeşil mercimek
2 diş sarımsak
2-3 defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
2 litre su
Avuç dolusu çekilmiş dere otu
Avuç dolusu çekilmiş maydanoz

Hazırlanışı:

2 litre suyu geniş bir tencerede kaynatın.
Bu esnada, soğan, kereviz, havuç, maydanoz kökü, pırasa ve mantarları 5 dakika buharda pişirin.
Patates ve mercimekleri ekleyin, tuz ekleyin, üzerini kapatın, ve 30 dk ya da patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın.
Buharda pişmiş sebzeleri, sarımsak ve  defne yaprağını ekleyin ve birkaç dakika fazladan pişirin.
Dereotu ve maydanoz ekleyin ve beklemeden servis edin.