Yunan Ekmeği

Malzemeler:

1 fincan mısır unu
1 fincan nohut unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı yemek sodası
1 çay kaşığı tuz
Şeker Otu (1 çay kaşığı şekere eşit)
Bir tutam karabiber
Bir tutam çekilmiş muskat
1,5 fincan yoğurt
2 yumurta
2 doğranmış yeşil soğan (sadece yeşil soğan)
1/2 fincan rendelenmiş sert peynir

Hazırlanışı:

Fırını önceden 200 C’ ye ısıtın.
Geniş bir kapta, unları birbirine karıştırın, kabartma tozu, soda, tuz, tatlandırıcı, biber ve muskatı ekleyin.
Ayrı bir kapta yumurta ve yoğurdu karıştırın.
Yumurta karışımını kuru malzemelere ilave edin soğan ve peyniri ilave edip karıştırın.
Hamuru bir ekmek tepsisine alıp yaklaşık 15 dakika sonra kürdan batırdığınızda kuru çıkıyorsa pişmiştir.
Fırından alın ve birkaç dakika soğumaya bırakın. Dilimleyin ve servis edin.