Tahin (Susam Macunu) Kurabiyeleri

Malzemeler:

150 gr tereyağı
3/4 fincan früktoz veya şeker alternatifi
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 1/4 fincan glütensiz un (1/2 fincan pirinç unu + 1/2 fincan patates unu + 1/4 fincan mısır unu)
1/2 fincan yüksek kalite ham tahin (susam macunu)
1 çay kaşığı vanilya özü (şekersiz)
Bir tutam tuz
3/4 çay kaşığı ksantan sakızı (Mısır şekerinden yapılır)

Hazırlanışı:

Karıştırıcı kap içerisinde yaklaşık iki dakika boyunca beyaz bir karışım elde edilene kadar yağ ve şekeri karıştırın
Farklı bir kap içerisinde, un, tuz, kabartma tozu ve ksantan sakızını karıştırın ve miksere ekleyin. İyice karıştırın ve tahin ve vanilya özünü ilave edin. Tüm malzemeler bütünleşene kadar karıştırmaya devam edin.
Plastik kağıda sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
Fırını önceden 180 C ‘ye ısıtın.
Küçük top şekilleri oluşturun ve fırın kağıdı üzerine yerleştirin. Hafifçe üzerini düzeltin ve 12-15 dakika veya altın rengi alana kadar fırınlayın.