Pirinç Erişteli ve Sebzeli Tofu

Malzemeler:

250 gr tofu (soya loru)
1pirinç eriştesi
1/2 fincan kahverengi fasulye
6 ince şeritler halinde kesilmiş havuç
1 ince şeritler halinde kesilmiş büyük kabak (sadece yeşil yerleri)
1 yemek kaşığı nar konsantresi
1 yemek kaşığı şekersiz silan (hurma şurubu)
1 yemek kaşığı şekersiz balzamik sirke
2 yemek kaşığı işlenmemiş tahin (susam hamuru)
1 çay kaşığı tane kişniş
2 çekilmiş kakule kabuğu
1/4 çay kaşığı zerdeçal
Bir avuç doğranmış kişniş
1/4 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil kökü
Susam yağı

Hazırlanışı:

Erişteleri tamamen şeffaf hale gelene kadar ılık suda bekletin.
Tofuyu küpler halinde kesiniz. Nar konsantresi, silan ve balzamik sirkeyi birlikte karıştırın Bunun içerisinde tofuyu 15 dk marine edin
Zeytinyağını derin tavada ısıtın tane kişnişleri ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
Tofuyu süzün, suyunu ayırın derin tavada 2 dakika pişirin. Ocaktan alın.
Havuç ve kabağı 3 dakika pişirin. Tofu, erişte, kakule, zencefil ve zerdeçalı birlikte bir dakika çevirin.
Ayrılan marine suyu tahinle karıştırın. En üstüne kişniş serpin ve servis edin.