Mısır Ekmeği

Malzemeler:

1 fincan mısır unu
1/2 fincan patates unu
2 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sabır otu
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş cheddar peyniri
3 ince doğranmış yeşil soğan (isteğe bağlı)
1 fincan şekersiz soya sütü
1 fincan tane mısır

Hazırlanışı:

Önceden fırını 170 C’ye ayarlayın.
Unları birbirine karıştırın, kabartma tozu sabır otu ve tuz ekleyin.
Yumurta, tereyağı, peynir ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine alın ve kahverengi oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
Dilimleyin ve servis edin.