Kinoa Çorbası

Malzemeler:

1 yemek kaşığı kanola yağı
1 fincan kinoa
1 doğranmış havuç
1 doğranmış kereviz sapı
1 doğranmış soğan
2 kıyılmış bir diş sarımsak
2 doğranmış kabak
3 1/2 fincan su
2 doğranmış domates
1/4 doğranmış baş lahana
1 yemek kaşığı glütensiz ve şekersiz toz çorba
Tuz ve biber (tat için)
1 fincan kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Yağı büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın.
Kinoa, havuç, kereviz, soğan, kabak ve sarımsak ekleyin ve 15 dakika soğanlar altın sarısı oluncaya kadar soteleyin.
Su, domatesler, lahana ve toz çorba ekleyin. Isıyı arttırarak kaynatın.
Kısık ateşte yavaşça kinoa ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Baharat, maydanozu serperek sıcak servis edin.