Kilo Verme Yöntemleri

Kilo Verme Yöntemleri

Dünyada bir çok kilo verme yöntemleri bulunmaktadır, ancak önemli olan aldığınız kiloları kısa zamanda tekrar geri almamanız ve sağlıklı bir yaşam için kaliteli yeme alışkanlığınızın oluşturulmasıdır.

Eğer sağlıklı yeme alışkanlığını yaşam biçimi yapabilirseniz sadece kilo vermezsiniz, daha dinç ve enerjik bir hayatınız olur.

Kilo verme yöntemleri içinde dünyada 35 yıldır uygulanan Abrahamson metodu en etkin yöntemlerden biridir. 5 Yıldır Türkiye’de başarıyla uygulanmaktadır. 

 

Abrahamson metodunun asıl amacı bağımlılık yaratan ve bir çok hastalığa neden olabilecek Şeker ve Gluten gibi gıdaların tüketiminin sonlandırılması ve aç kalmadan sağlıklı yeme alışkanlığının oluşturulmasıdır.

Abrahamson metodunu tercih eden danışanların %80 – 90 ‘ninin  bağımlılık yaratan Şeker ve Glutene olan ilgileri tamamen ortadan kalkmakta ve ilk 1 ay içinde hızlı kilo verimi ölçülmektedir. 1 Yıl bolyunca destek programına katılan danışanlara düzenli destek verilir. Ayrıca kilo verme yöntemleri arasında etkin bir pozisyonu olmasının nedeni, bağımlılığa neden olan Şeker ve Gluten isteğinin sonlandırıyor olmasıdır.

Kilo verme yöntemleri arasında en etkin yöntem sağlıklı yeme alışkanlığının yaşam tarzı haline getirilmesi ile oluşur.

 

Şeker ve Gluten

Dünyada bilinçlenme artmakta   Gluten ve Şeker kullanımı giderek azalmaktadır. Yediğimiz gıdalar, 100 yıl önce tükettiğimiz  gıdalardan çok farklıdır.

Yapılan araştırmaların sonucunda Gluten ve Şeker bağımlılığına olan hassasiyet sürekli artmakta ancak bağımlılık yaratan bu iki ürün grubundan kurtulmak desteksiz hiç de kolay değil.

Basit şekerin vücudumuza verdiği zarar kokain kadar tehlikelidir.  Yapılan araştırmalarda,  sağlıklı hücreleri zamanla öldürmeye başladığı ortaya çıkmıştır.  Kilo almayı hızlandırması sadece gözle görülen zararıdır. Abrahamson metodunda vücudun şeker ihtiyacı meyvelerden ve doğal şekerden sağlanır.

Gluten, buğday, arpa ve çavdarın içinde bulunan bir bağlayıcı bir üründür. İngilizce’de Glue, yapışkan kelimesinden türemiştir.  Gluten gıda ürünlerini bağlayan yapışkan maddedir.

Gluten içeren ürünleri tüketmek,  bağırsak kanseri gelişme riski, kas krampları, deri döküntüleri, anemi ve ishal, gaz, şişkinlik ve diğer semptomlara neden olmakta ve  bağırsaklara  zarar veren bağışıklık tepkisini ortaya çıkarmaktadır.

Amerika’da yapılan araştırmalarda Çölyak hastalığı yaklaşık 3 milyon insanı etkiler ancak 20 milyondan fazla glutene duyarlıdır, ülkemizde gluten hassasiyeti olan kişilerin oranı maalesef tam olarak bilinmemektedir.

Gluten içeren  ekmek ya da makarna gibi hamurlu yiyeceklerin, depresif  davranışlara  ve baş ağrısına neden olduğuda bilinmektedir.

Abrahamson metoduyla nasıl kilo verebileceğinizi daha detaylı bir şekilde öğrenmek isterseniz, 0212 9319323 ya da 0850 202 6 202 numaralı danışma hatlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.