Hurma Tatlısı

Malzemeler:

2 yemek kaşığı kanola yağı
350 gr delikli hurma
1/2 fincan organik, şekersiz silan (hurma şurubu)
1,5 fincan ceviz, fıstık ve Hindistan cevizi karışımı, bölünmüş badem ve şekersiz böğürtlen
1 yemek kaşığı diyet lifi

Hazırlanışı:

Bir tavada yağı ısıtın, silan ekleyin, ateşi biraz kısın, ve hurmaları ekleyin.
2 dakika boyunca kısık ateşte karıştırın. Tüm malzemeleri ekleyin ve malzemeler iyice harmanlanana kadar 6 dakika boyunca yavaşça karıştırın..
Tepsi üzerine fırın kağıdı yayın ve üzerine ince bir tabaka Hindistan cevizi tozu dökün.
Hurmaları karıştırma kabına dökün, üzerine bir ince tabaka daha Hindistan cevizi tozu dökün ve düzleştirin.
Soğutun ve kare şeklinde veya istediğiniz şekilde kesin. Buzdolabında bekletilebilir.

Fındık karışımı ayrıca susam tohumu, pekan (Amerikan cevizi), fındık parçası, şekersiz helva parçası veya doğranmış ve kurutulmuş şekersiz elma içerebilir.