Glutensiz Ekmek

Malzemeler:

2 fincan tapyoka unu (mısır unu benzeri un)
1 fincan patates unu
1 fincan pirinç unu
1,5 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker türevi
1 çay kaşığı tatlandırıcı
1 çay kaşığı ksantan sakızı (Mısır şekerinden yapılır)
1 çay kaşığı kıvam arttırıcı 10 ya da guar sakızı (diyet lifi)
3 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr erimiş tereyağı
1 fincan soğuk su
1 çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı: Ayçiçeği çekirdeği / yaban mersini kurusu / fındık / sotelenmiş soğan / zeytin / susam
Yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Tuz haricindeki tüm kuru malzemeleri mikserde karıştırın.
Yumurta ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
Tuzu soğuk suda çözün, karışıma ekleyin, 7 dakika daha karıştırmaya devam edin.
Karışımı iki yağlanmış ekmek tepsisine alın. Ellerinizi ıslatarak nazikçe hamurun dış yüzeyini pürüzsüz hale getirin.
Üzerini örterek bir saat kabarmaya bırakın.
Fırını önceden 170 C’ ye ısıtın.
Çırpılmış yumurta sarısını hamurun dışına sürün ve susamları serpin.
25 dakika fırınlayın. Kesmeden önce 15 dakika soğuması için bekleyin, dolaba alın.