Fritata

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kabaca rendelenmiş orta boy kabak
1 ince doğranmış pırasa
1 diş dövülmüş sarımsak
8 kırılmış yumurta
1/2 fincan (125 ml) çırpılmış krema
100 gr ufalanmış feta peyniri
1/2 fincan (40 gr) rendelenmiş Parmesan
1 yemek kaşığı mısır unu
2 çay kaşığı doğranmış taze nane yaprağı
2 çay kaşığı kıvam arttırıcı
Tuz ve biber

Üst kısmı:

1 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı ufalanmış feta peyniri

Hazırlanışı:

Fırını önceden 180 C ‘ye ısıtın 180 C.
Tereyağını tavada eritin ve zeytinyağı ekleyin. Pırasa, kabak ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
Üzerini kapatarak sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Altını kapatın ve soğumaya bırakın
Ayrı bir kapta krema ve yumurtaları çırpın, Parmesan, feta ve bir yemek kaşığı unu ekleyin. Sebze, taze nane ve kıvam arttırıcıları ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın.
Yağlanmış fırın kabına ya da kek kalıbına dökün, mısır unu serpin ve üzerine feta peyniri ekleyerek kahverengileşinceye kadar ya da 40 dakika fırınlayın.
Soğutun ve çemberler halinde ya da herhangi istediğiniz bir şekilde kesin, Sıcak servis edin.