Elmalı Blintzes

Blintzes için;

Malzemeler:

6 yumurta
1,5 soğuk süt
3 yemek kaşığı elenmiş patates unu
1/4 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker türevi ya da früktoz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı vanilya özütü
2 yemek kaşığı yağ ya da tereyağı

Hazırlanışı:

Tek tip bulamaç ortaya çıkana kadar tüm malzemeleri karıştırın.
Blintzeleri bir tavada kızartın. Doldurmaya hazır olana kadar bir yerde dinlendirin.

Elma Dolgusu İçin;

Malzemeler:

1/4 fincan mısır nişastası
1/4 fincan früktoz
10 gr küp kesilmiş soğuk tereyağı
1/2 çay kaşığı toz tarçın
3 soyulmuş ve küp kesilmiş Granny Smith elması
2 yemek kaşığı ayıklanmış ceviz

Hazırlanışı:

Fırını önceden 220 C ‘ye ısıtın.
Bir robotta, un, früktoz, tarçın, ve tereyağını tanecikli bir yapı ortaya çıkana kadar karıştırın.
Bir miktar tereyağı un karışımını ayırın ve kalan elma ve ceviz karışımıyla karıştırın. Blintzelerin içerisine doldurun ve kenarlarını kıvırın.
Doldurulmuş blintzeleri yağlanmış Pyreks fırın kabına yerleştirin, ayrılan tereyağı un karışımını üzerine sürün ve 20 dakika blitze çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Ev yapımı çilek reçeliyle ılık olarak servis edilebilir.