Darı, Tofu ve Mantar Güveç

Malzemeler:

1 fincan darı
1,5 fincan su
1 doğranmış kabak
1 doğranmış havuç
3 küp kesilmiş şitake mantarı
2 küp kesilmiş champignon mantarı
100 gr küp kesilmiş doğal tofu (soya loru)
1,5 yemek kaşığı pirinç sirkesi
Şeker otu ya da sabır otu (bir yemek kaşığı şekere eşit)
1 yemek kaşığı kıyılmış konserve zencefil
1/2 doğranmış soğan
Ayçiçeği yağı
Tuz ve biber

Hazırlanışı:

Darıyı derin bir tencereye koyarak su ekleyin ve kaynatın.
Altını kısıp üzerini kapatın ve 15 dk kısık ateşte pişirin.
Altını kapatın ve üzeri kapalı şekilde 10 dk bekletin.
Diğer bir kapta yağı ısıtıp altın rengine dönünceye kadar kabak, havuç ve soğanı pişirin.
Şitake ve champignon mantarlarını karıştırın.
Altını kısın ve tofu ekleyin. İyice karıştırın ve pişmiş darıyı ekleyin.
Pirin sirkesi, tatlandırıcı, salamura zencefil, tuz ve biber ekleyin.
Sıcak servis edin.