Akdeniz Ekmeği

Malzemeler:

Hamur:

2 fincan nohut unu
3 fincan patates unu
1 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 1/4 fincan su
3 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı früktoz
2 çay kaşığı tuz

Doldurma:

250 gr Feta peyniri
1/2 fincan kabaca doğranmış kuru domates
1/2 fincan çekirdeği çıkarılıp kabaca doğranmış yeşil zeytin
2 çay kaşığı kuru güvey otu

Hazırlanışı:

Tüm hamur malzemelerini birlikte yoğurun ve 1 saat kabarmaya bırakın.
Fırını önceden 180 C’ ye ısıtın.
Hamuru tekrar yoğurun ve iki eşit parçaya bölün.
Ellerinizi ıslatın ve hamurun her iki tarafını yassılaştırın . Peynir, zeytin, güveyi otu kuru domatesleri bir parçaya serpin ve diğer parçayla kaplayın.
Fırında 15 dakika pişirin.
Sıcaklığı 250 C’ye çıkarın ve kürdan sokulduğunda kuru çıkana kadar pişirin.